Zoeken
  • Leonie

Mijn leven zonder vlees (meestal dan) #weekzondervlees


Wat? Maar we dachten allemaal dat je vegetariër was? Ja, na zeven jaren 100% vegetarisch te eten, heb ik wat nuance aangebracht in mijn eetpatroon. Soms een beetje vette vis voor de omega-3 en heel soms een beetje vlees: de ene keer afvalstromen (frikandel/bitterbal) en heel zelden wat streekvlees. Genoeg over mijn dwalingen, want deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees en dat is fantastisch!


De Kohl blog is mijn tweede blog. Jarenlang slingerde ik recepten de wereld in om mensen te inspireren vaker vegetarisch te eten. Nu vertel ik verhalen over plantaardig eten voor SoFine, over een duurzame leefstijl voor de Krant van de Aarde en eerder over de problemen in onze voedselketen voor OneWorld. Het doet me goed om niet alleen door mijn eetkeuzes bij te dragen aan een betere wereld, maar ook in mijn werk.


Ik zal je vertellen waarom het voor mij zo belangrijk is om (zo goed als) geen vlees te eten:

  • Ik vind het moeilijk om voor een ander wezen te beslissen over leven en dood.

  • De poep, de pies en de productie van veevoer maken onze mooie planeet minder mooi.

  • Vlees verteren kost veel energie, daar doe ik liever andere dingen mee.

Gratis en voor niets krijg je hierbij mijn vleesfilosofie in het kort. Ik heb er jaren over gedaan me te verdiepen in de onderwerpen ethiek, milieu en gezondheid in relatie tot vlees. Er kleeft heel veel naars aan vlees. Toch is de oplossing ontzettend positief! Mijn leven zonder vlees heeft me echt alleen goeds gebracht: ik ontdekte nieuwe smaken, ik leerde mijn spijsvertering goed kennen, maar raakte vooral met zoveel leuke mensen in gesprek over het onderwerp. Dat laatste vind ik misschien nog wel het belangrijkste van de Nationale Week Zonder Vlees: dat we erover in gesprek raken, dat je gaat nadenken en tot de onvermijdelijke conclusie komt dat ook jij wel wat vaker kan kiezen voor vega!

0 keer bekeken

© 2020 Kohl - tekst voor food, horeca & toerisme
KvK-nummer: 62734156

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon