Zoeken
  • Leonie

Waarom ik blog (en jij het ook zou moeten doen)


Halleluja en welkom op mijn blog! Waarschuwing: je leest hier verhalen uit het leven van Leonie Kohl. Tekstschrijver, bijna 30, meisje uit en weer in Parkstad, kan soms doorslaan over hoe fantastisch Zuid-Limburg is, bijna altijd vegetariër (uitleg volgt in een volgend bericht), #crazyplantlady en verslaafd aan het ontdekken van bijzondere horeca en gekke plekjes in Nederland en Europa. Voor mijn klanten schrijf ik verhalen. Dat doe ik al drie jaar. Tijd dat mijn eigen blog uit jouw beeldscherm straalt. Halleluja en welkom dus.


Waarom ga ik bloggen?

Aangezien verhalen vertellen mijn werk is, zou het niet erg overtuigend zijn als ik zelf niets te melden heb. Ik ga bloggen, omdat ik enthousiast ben over wat ik doe. Ik promoot het mooiste stukje Nederland, ik inspireer over plantaardig eten, ik duik diep in het Romeins verleden en ik schrijf over brood, bistro's en het buitenleven. Niet alleen tijdens mijn werk als freelance tekstschrijver kom ik op inspirerende plekken, maar ook in mijn vrije tijd doe ik overal inspiratie op. Levensfilosofie: klein is fijn. Dat krijg je als je 1,62m bent. Erover bloggen dus. Nu jij nog.


Waarom zou jij ook moeten bloggen?

Als collega-ondernemer raad ik je aan die blogfunctie op je website aan te knallen en de wereld van het bloggen te ontdekken. Hier volgen vier redenen. 1. Je website krijgt meer traffic. Er gebeurt wat, dat vindt Google leuk. 2. Ook SEO-gerelateerd: je gebruikt altijd zoekwoorden als je schrijft over datgene wat je doet. Dat kan onbewust of bewust. Ik ben geen fan van bewust. Haalt de lol van het schrijven af en het leest bovendien niet lekker. 3. Mensen (klanten, collega's) weten waar je mee bezig bent. Altijd handig om in het vizier te blijven. 4. Goede inhoud voor social media en/of je nieuwsbrief. Overtuigd? Mooi zo!


Wat lief dat je helemaal tot hier bent gekomen met lezen. Het klinkt raar, maar toch blijf ik altijd verbaasd (en dankbaar) als mensen écht lezen wat ik schrijf. Daarom is het leuk als je wat van je laat horen. Hoeft niet, mag wel. Dat kan op mijn Facebook en Instagram. Ik beloof je te trakteren op leuke verhalen. Daar gaan we... <PUBLICEER>
30 keer bekeken

© 2020 Kohl - tekst voor food, horeca & toerisme
KvK-nummer: 62734156

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon